Bart Hoolwerf na flinke valpartij op mass start: 'Kreeg punt van schaats in mijn been'
i

ANP

Bart Hoolwerf na flinke valpartij op mass start: 'Kreeg punt van schaats in mijn been'

Brian Vesseur • 20:38, 07-01-2024 / Laatste Update: 11:33, 15-01-2024

Bart Hoolwerf kwam zondag hard ten val bij de mass start op de EK afstanden. Dé Nederlandse kanshebber op een gouden medaille bleef nog even op het ijs liggen en klom later met pijn en moeite over de boarding heen. Na afloop reageerde hij bij de NOS op de val.

"Ik zat op een prima plek", zegt Hoolwerf over zijn positie in het peloton. De groep schaatsers reed op het moment van de valpartij door een bocht. "Ik kreeg een tik, een duwtje op mijn heup, waardoor ik in onbalans kwam. Daardoor ging ik onderuit, ja... Onwijs kloten, echt. Onwijs de pest in."

Pijn

En pijn had Hoolwerf ook. Op de beelden van de NOS was ook te zien dat de 25-jarige marathonschaatser een wond op zijn bovenbeen had overgehouden aan de val. "Ik kreeg een punt van een schaats in mijn been. Op het eerste oog valt het mee, maar het doet wel pijn."

Karma

Tijdens zijn val nam hij ook de Fransen Timothy Loubineaud en Mathieu Belloir mee de boarding in. Een van die twee heren kwam na de race verhaal halen bij Hoolwerf, maar daar moest de Nederlander niks van weten. Hij geeft juist de schuld aan de Franse formatie en noemt het meenemen van de Fransen de boarding in 'karma'.