Bert Maalderink confronteert Beau Snellink na zwakke rit: 'Hoorde dat je te veel bent afgevallen'
i

ANP

Bert Maalderink confronteert Beau Snellink na zwakke rit: 'Hoorde dat je te veel bent afgevallen'

Marcel Roes • 22:38, 28-12-2023 / Laatste Update: 09:30, 08-01-2024

Beau Snellink reed op de 5.000 meter bij de NK afstanden in Thialf een matige rit. De 22-jarige rijder van Team Jumbo-Visma werd 11e en loopt daarmee plaatsing voor de EK afstanden 2024 mis. Vorig jaar werd hij bij de NK afstanden op deze afstand nog 4e.

Een blik op het schema van Snellink leert dat het rond de 3 km mis ging, zo vaak het breekpunt op de 5 km. Dat was het moment dat hij de rondjes niet meer onder de 30 seconden hield. Zijn laatste 2 rondjes gingen zelfs in 31,7 en 32,8, terwijl winnaar Patrick Roest toen vrolijk 2 28-ers eruit perste.

NOS

Het gaat dit seizoen nog niet best met Snellink. Zo reed hij eerder in december een beroerde 10 kilometer in Stavanger. Na die wereldbekerwedstrijd wilde hij de NOS niet te woord staan. Ditmaal was de Zuid-Hollander wel bereid om wat tekst en uitleg te geven.

Frustrerend

Tegen Bert Maalderink zei Snellink dat hij vorige week nog een prima trainingsrit reed. "En dan rijd ik nu deze wedstrijd... Al na 6 rondjes begin ik er tegenaan te werken. Je probeert te gaan drukken en komt er niet doorheen. Dat is heel frustrerend."

Afgevallen

Maalderink hielp Snellink daarna op weg om het te kunnen verklaren. "Ik heb gehoord dat je te veel bent afgevallen, slecht met je voeding bent omgegaan.." Zijn reactie: "Ik heb overal net wat te weinig van gepakt. Dat ging vreten aan me. Dus het is een kloppend verhaal. Maar de afgelopen tijd ging het goed."

Wat nu

Dan de grote vraag: "Hoe ga je nu verder?" Snellink: "Dat ga ik later even bespreken. Er gaat van alles voor mijn hoofd. We gaan alles op een rijtje zetten. Het is nu even lastig."

Tot slot kon Maalderink het niet laten om hem ermee te 'complimenteren' dat Snellink ditmaal wel de NOS wil spreken. "Ik vind het wel fijn dat je voor de camera staat. Dat is weleens anders geweest dit seizoen."

Lees dit: zo worden op basis van de NK afstanden de tickets verdeeld voor de EK afstanden.