Chagrijnige Melissa Wijfje: 'Marcel [Bosker] krijgt soms de volle laag over zich heen'
i

ANP

Chagrijnige Melissa Wijfje: 'Marcel [Bosker] krijgt soms de volle laag over zich heen'

Marcel Roes • 18:48, 02-03-2023 / Laatste Update: 23:16, 08-01-2024

Bij de WK afstanden (donderdag tot en met zondag) komen de beste schaatsers ter wereld op het ijs van Thialf. Melissa Wijfje hoort daar momenteel niet bij. De 27-jarige Wijfje uit Ter Aar is op de weg terug na een operatie. Het is een zware periode voor haar.

Vorig seizoen kreeg ze last van haar linkeronderbeen, vertelt ze aan Schaatsen.nl. Na tig onderzoeken werd er een oplossing gevonden: het vlies rondom de scheenspier werd open gesneden.

Daarna kostte het veel moeite om in haar oude slag te schaatsen. Ze durfde dat niet: "Omdat ik me zo lang heb aangepast, zodat ik de pijn niet voelde, is mijn hoofd in de beschermingsmodus gegaan." Kortom: stress, onzekerheid, chagrijn.

De volle laag

En die slechte bui op het ijs nam ze ook mee naar huis, waar haar vriend Marcel Bosker het te verduren kreeg. "Marcel krijgt soms de volle laag over zich heen, omdat het bij mij niet goed gaat op het ijs", erkent Wijfje. "Dan kom ik chagrijnig thuis en neem ik hem mee in mijn negatieve spiraal."

Bosker is zelf ook schaatser, wat aan de ene kant ervoor zorgt dat hij Wijfjes zorgen begrijpt. Aan de andere kant: "Marcel heeft zijn eigen seizoen en ik wil niet alleen maar klagen en in de weg lopen. Het is extra mooi om te zien dat het voor hem nu op z’n plek valt."

WK afstanden

Bosker rijdt bij de WK afstanden de 5.000 meter en is lid van de ploegachtervolging. Hij is reserve bij de 1.500 meter.