Dai Dai N'Tab reageert mild op mislopen Winterspelen: 'Ik kom sterker terug'

Bart van der Wijst • 20:45, 02-01-2022 / Laatste Update: 23:02, 11-12-2023

Dai Dai N'Tab is misschien wel de grootste ongeluksvogel van de afgelopen 1,5 week. De Nederlandse sprinter greep voor de 2e keer in zijn carrière langs een ticket voor de Olympische Winterspelen. De KNSB koos voor Sven Kramer en Marcel Bosker in de selectie, dus viel N'Tab buiten de boot.

Hij eindigde als 2e op de 500 meter achter Merijn Scheperkamp, dus moest N'Tab hopen op een plekje in de definitieve selectie. Onder meer omdat de kansen op een Nederlandse medaille op de 500 meter niet zo groot zijn als op andere afstanden moet N'Tab thuisblijven.

Op Instagram reageerde hij op het treurige nieuws. In plaats van boos te zijn op de beslissing van de KNSB richtte hij zijn pijlen alweer op 2026.

N'Tab schreef: 'Met veel pijn zal ik niet afreizen naar de olympische spelen van Peking. Een droom die op zich moet laten wachten. Vier jaar geleden heb ik mezelf beloofd sterker terug te komen, en dat was ik afgelopen OKT! Twee races waarin ik - buiten mijn macht om - niet de kans heb gekregen om te winnen. Het vuur om te winnen brand alleen maar harder na afgelopen week. Net zoals 4 jaar geleden. ‘I WILL COME BACK STRONGER'

Pech na pech

N'Tab was er op de Spelen in 2018 niet bij omdat hij tijdens het OKT een valse start had. Dit jaar moest het gebeuren, maar ook dit keer zat het N'Tab niet mee. De sprinter kende geen vlekkeloze races. Bij de 1e keer ging Hein Otterspeer net voor hem onderuit en bij de laatste sessie moest hij het alleen doen omdat Kai Verbij na de start afhaakte met een blessure.