Dit is hoe Shani Davis 'kleine Jordan' Stolz hielp om een schaatstopper te worden
i

Getty Images

Dit is hoe Shani Davis 'kleine Jordan' Stolz hielp om een schaatstopper te worden

Marcel Roes • 17:22, 04-03-2023 / Laatste Update: 06:48, 12-12-2023

Jordan Stolz is pas 18 jaar en nu al 2-voudig wereldkampioen. Bij de WK afstanden vernederde hij de concurrentie op de 500 én 1.000 meter. En dan moet de 1.500 meter nog komen! Ook daarop is de Amerikaan zeer kansrijk.

Al een paar jaar is bekend dat de Amerikanen met Stolz een megagroot talent in huis hebben. Legende Eric Heiden sprak vorig jaar al zijn bewondering uit en ook Shani Davis herkende Stolz' talent al snel.

Sterker nog: Davis (die net als Stolz uitblonk op de kortere afstanden) is een soort mentor voor Stolz. De krant Milwaukee Journal Sentinel schrijft dat 2-voudig olympisch kampioen Davis de tiener in zijn huis laat logeren!

Davis' huis

Dat huis staat in Salt Lake City en daar bevindt zich een trainingscentrum van Team USA. Als Stolz zich daar voorbereidt, slaapt hij dus onder Davis' dak. "Jordan kan met Davis over van alles praten", schrijft de krant, "maar vooral over schaatsen."

Kleine Jordan

Toen Stolz een baanrecord van Davis in Milwaukee brak, in het Pettit National Ice Center, was Davis dolblij. "Ik heb al vaak geprobeerd dat record te breken. En nu verbreekt kleine Jordan het. Nou ja, zo klein is hij niet meer. En hij verbrak het niet, hij verpulverde het. Ik ben heel blij voor hem", aldus Davis.

Check de 2 toen Stolz nog wel klein was: