Interview van Noa Vahle met Suzanne Schulting loopt compleet mis: 'Wie vond dit een goed idee...'
i

Talpa

Interview van Noa Vahle met Suzanne Schulting loopt compleet mis: 'Wie vond dit een goed idee...'

Jeroen Rooseboom • 09:05, 12-01-2024 / Laatste Update: 15:18, 15-01-2024

Noa Vahle is normaal gesproken een hartstikke goede verslaggeefster. Maar toen ze voor het tv-programma De Oranjewinter schaatsster Suzanne Schulting moest interviewen, liep het eerste deel niet zo lekker. De twee kwamen niet meer bij van het lachen.

Noa en Suzanne zijn namelijk goede vriendinnen. En dan is zo'n serieus interview wel even switchen. Als Vahle tegen Schulting zegt dat de camera draait, houdt ze het al niet meer. "Waarom dachten we dat dit een goed idee was?"

Vahle gaat gewoon door met het interview, maar het schiet niet op. "Hoe is het met je?" vraagt ze, waarna Schulting weer in de lach schiet. De volgende poging lijkt succesvoller, totdat Schulting na haar antwoord 'met jou?' vraagt. Privé kan dat wel, maar in een interview niet. "Oh, dat mag niet", barst de shorttrackster weer in lachen uit.

Bizarre blessure

Dan lukt het de dames toch om een serieus interview af te leveren. Het gaat onder andere over de bizarre blessure die Schulting vorig jaar opliep. Bij een training kreeg ze de schaats van een collega in haar rug, wat voor een enorme snijwond zorgde. Wonder boven wonder werden er geen spieren geraakt en herstelde ze redelijk snel.

Lees ook: Waarom Suzanne Schulting niet meedoet aan EK: ‘Broertje van Pfeiffer’

"Het is een soort van liefdesverdriet", legt Schulting haar gevoel uit in de video. "Het klinkt gek, maar... Je grote liefde is natuurlijk Sam (van Royen, red.), maar dat is ook het schaatsen. Dat je dat opeens niet meer mag doen (...), dat is heel erg moeilijk. Er wordt tegen je gezegd: 'Ga maar op de bank zitten en niks doen'. Hoe gedraag je je dan? Je moet je opeens gedragen als een 'normaal mens', maar de afgelopen tien jaar ben ik alleen maar topsporter geweest."

Bekijk het hele interview hieronder