Irene Schouten kritisch na 3 gouden medailles op NK afstanden: 'Weet niet of het heel snel was'
i

Pro Shots

Irene Schouten kritisch na 3 gouden medailles op NK afstanden: 'Weet niet of het heel snel was'

Noah Hoogenboezem • 22:40, 30-12-2023 / Laatste Update: 06:01, 08-01-2024

Irene Schouten pakte bij de NK afstanden goud op de 3000 meter, 5000 meter en de massastart. Voor iedere andere schaatsster zou dat reden zijn voor een groot feest, maar bij Schouten ligt de lat een stuk hoger. Ze was niet helemaal tevreden na afloop.

"Ik ben heel blij dat ik 3 keer goud heb, maar ik weet niet of het nou heel snel was", zei Schouten tegen de NOS. Met de overwinning plaatste Schouten zich ook voor de WK afstanden in februari en juist daar komt haar twijfel vandaan: "Ik kijk ook naar het WK en dan kijk ik naar wat iemand als Ivanie Blondin doet. Ik rij niet wat ik kan."

5000 meter

Vooral de 5000 meter zat haar nog een beetje dwars. "Ik reed 6.49 op de 5000 meter, maar bij de wereldbeker in Stavanger reed ik 6.50. Ik vind dat het hier dan een stuk sneller mag. Zeker omdat ik hier meer naartoe heb geleefd." Toch is de 31-jarige schaatsstter tevreden over het eindresultaat: "Desondanks ben ik wel blij dat ik de Nederlandse titels heb gewonnen."

WK

Schouten plaatste zich met haar prestaties dit weekend ook voor de EK afstanden. Dat toernooi is begin januari en daar doen deze Nederlandse schaatsers aan mee. Het WK is in februari in Calgary en ook daarvoor zijn nu de namen bekend.