Irene Schouten over ploegenachtervolging: 'Wil niet zeggen dat de jongens zeuren, maar...'
i

Getty Images

Irene Schouten over ploegenachtervolging: 'Wil niet zeggen dat de jongens zeuren, maar...'

Pim Huberts • 20:17, 09-12-2023 / Laatste Update: 19:39, 07-01-2024

Irene Schouten blijft positief over de Nederlandse vrouwen op de ploegenachtervolging. Hoewel het team opnieuw gediskwalificeerd werd na een fout van Joy Beune, ziet ze meer wrijving bij de mannen. "Ik wil niet zeggen dat de jongens zeuren, maar wij willen wel gewoon met elkaar trainen."

Lees ook: alles wat je moet weten over de schaatsrel rondom Joy Beune en de transponder

Schouten geeft op die manier toch kritiek richting de mannenploeg. Patrick Roest is de belangrijkste afmelding in het team. Hij wil geen ploegenachtervolgingen rijden dit World Cup-seizoen, net zoals Chris Huizinga. Dat is tot ongenoegen van bondscoach Rintje Ritsma. Nu rijdt Nederland rond met een wisselend team dat niet samen traint op deze specifieke afstand.

Wrijving

"Bij de mannen gaat het wat moeilijker dan bij de vrouwen. Wij hebben nu een mooie ploeg. Je hebt sowieso een paar meiden die er goed op kunnen rijden. Bij de jongens is daar gewoon wat meer wrijving", vertelt Schouten verder aan de NOS. "Als alle neuzen dezelfde kant opgaan, dan gaat het ook veel beter."

Lees ook: Check hier alle medailles op de World Cup schaatsen in Polen

Diskwalificatie

De Nederlandse ploegenachtervolging met Marcel Bosker, Bart Hoolwerf en Gert Wierda eindigde als 4e, tot grote verrassing van Ritsma. De vrouwen werden gediskwalificeerd. Beune had haar transponder (zendertje die tijd meet) niet omgedaan.