Irene Schouten verlaat EK afstanden even en wint marathon in Tilburg

Marcel Roes • 22:21, 06-01-2024 / Laatste Update: 09:55, 15-01-2024

Irene Schouten reed vrijdag nog rond bij de EK afstanden in Thialf en op zaterdag was ze present bij de 10e marathon in het kader van de Daikin Marathon Cup. Ze reed fris als een hoentje rond en won de marathon. Na de vrouw van Team Zaanlander werd Esther Kiel 2e. Lianne van Loon werd 3e.

Het was een gesloten wedstrijd in Tilburg. Toen de bel voor de laatste ronde had geklonken, ging Van Loon de sprint aan. Zij heeft een plekje in de KNSB Inline Selectie. "Achteraf na de finish realiseerde ik me dat ik het zo had gedaan. Dat het zo zou uitpakken had ik van tevoren niet verwacht, maar ik deed het maar wel mooi", zei de 23-jarige Van Loon tegen Schaatsen.nl.

Leiderspak

Elsemieke van Maaren (BDM / BTZ) werd 4e, maar ze hoeft niet te treuren, want ze behield het oranje leiderspak.

Mannen

Evert Hoolwerf van Team Reggeborgh won de marathon voor mannen. De sprinter uit Eemdijk zat in een kopgroep met 19 man. Robert Post en Christian Haasjes kwamen ook op het podium.