Irene Schouten vol twijfels na zilver op 3.000 meter: 'Dit was heel slecht'
i

ANP

Irene Schouten vol twijfels na zilver op 3.000 meter: 'Dit was heel slecht'

Noah Hoogenboezem • 10:41, 06-01-2024 / Laatste Update: 08:27, 15-01-2024

Irene Schouten werd vrijdag op de EK afstanden verslagen door teamgenoot Marijke Groenewoud op de 3.000 meter. Schouten eindigde wel als tweede, maar was na afloop totaal niet tevreden met haar tijd. Ze reed bijna vijf seconden langzamer dan haar eigen baanrecord.

"Je kunt wel zeggen dat het niet best was", reageerde Schouten tegen de NOS na haar race. Groenewoud was meer dan twee seconden sneller dan de olympisch kampioene. Schouten won vorige week wel goud op het NK, maar toch heeft ze twijfels: "Ik ben aan het zoeken en ik dacht dat ik het weer onder controle had. Maar wat ik nu aan het doen was, was heel slecht."

NK marathon

Schouten won eerder deze week het NK marathon in het schaatspak van haar ploeggenote en vroeg zich af of dat nog iets te maken had met haar prestatie in Thialf: "Ik heb even rustig aangedaan. Je kunt de boog niet de hele tijd gespannen houden, maar misschien had ik dat wel moeten doen. Misschien is het dat."

EK afstanden

Schouten kan zich op dit EK nog gaan herpakken. Ze rijdt zondag de ploegenachtervolging en de massastart. Het volledige programma van de EK afstanden is hier te vinden.