Isabelle van Elst wordt door schaatsbondscoach Coopmans uit teamsprint geknikkerd: 'Hij maakt de schaatswereld kapot'
i

ANP

Isabelle van Elst wordt door schaatsbondscoach Coopmans uit teamsprint geknikkerd: 'Hij maakt de schaatswereld kapot'

Marcel Roes • 20:26, 04-03-2022 / Laatste Update: 05:15, 12-12-2023

Schaatsbondscoach Jan Coopmans is lekker aan het blunderen. Eerder in de week besloot hij Femke Kok niet op te nemen in het vrouwenteam voor het WK teamsprint. En vrijdag besloot hij Kok, die 2e is geworden bij de WK sprint in Hamar, wel op te nemen in de selectie. Daardoor valt Isabelle van Elst buiten de boot.

"Ik hoop dat de bondscoach inziet dat dit soort keuzes veel meer impact hebben dan hij denkt", zegt Van Elst van Team Worldstream-Corendon tegen de Telegraaf.

"Met zijn werkwijze maakt hij de schaatswereld een stukje kapot, en ook de sporters zelf. Ik ging nota bene alleen voor de teamsprint naar Hamar. Ik focus me er al 2 weken op."

"Dinsdag zei hij nog dat hij heel tevreden was over mijn ontwikkeling, en dat ik in de vaste opstelling stond. En nu haalt hij me er volledig uit. Ga je zo met mensen om?"

Verjaardag

Ze kreeg de teleurstellende mededeling op haar verjaardag (ze werd 24). "Binnen 2 minuten werd me glashard verteld dat ik uit de opstelling zou worden gehaald. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was."

"Ik wil niet voor anderen spreken, maar ik ben lang niet de enige die vindt dat hier iets grondig moet veranderen. Dit werkt allesbehalve motiverend."

"Voor het starten op een WK krijg je ook een A-status van NOC*NSF en startplekken op allerlei toernooien."

WK teamsprint

De Nederlandse vrouwen wonnen de 1e en 2e editie van de WK teamsprint.