Jake Paul kijkt ogen uit in Thialf bij wedstrijd Jutta Leerdam: ‘Ik voorspelde exact die tijd’

Bart van der Wijst • 19:12, 28-10-2023 / Laatste Update: 08:00, 08-01-2024

In Thialf zit deze zaterdag een miljonair op de tribune. Eentje die verliefd is op een van de schaatsters. Niemand minder dan boksinfluencer Jake Paul. Het vriendje van Jutta Leerdam zit met kippenvel te kijken naar het kwalificatietoernooi voor de wereldbekerwedstrijden.

"Ik ga mijn best om deze winter geen wedstrijd van Jutta te missen", zei Paul. Dat moet hij heel wat (vlieg)kilometers maken als zijn vriendin zich plaatst voor de World Cups.

Meestervoorspeller

Jake Paul was voor het eerst aanwezig bij een race van Jutta Leerdam. "Het is echt heel tof om hier te zijn en om deze hele stad uit te zien lopen voor deze wedstrijd. Ik had echt kippenvel en adrenaline. Zo gaaf om Jutta nu in actie te zien en ze deed het meteen geweldig", vertelde hij.

Paul bleek ook nog verstand van de sport te hebben: hij voorspelde de tijd van zijn vriendin. Leerdam werd op de eerste 500 meter 2e achter Femke Kok: 37,53 om 37,24. "Ik had exact die tijd voorspeld voor de race", vertelde een trotse Paul. "Ik gokte op 37,5 en dat is wat ze reed."

Snelle leerling

Paul datet inmiddels al een halfjaar met Leerdam. In die periode heeft hij een snelcursus schaatsen gekregen van zijn vriendin. "Het is een geweldige sport, met zoveel talent. Het vraagt om skills, om precisie, om goed te zijn. Ik heb het zelf ook geprobeerd, maar ik was waardeloos. Echt, ik kan zelf niet schaatsen. Maar Jutta leert me wel allemaal dingen over de sport, en het maakt het zo leuk dat ik schaatsen zo steeds beter leer kennen. Ook van achter de schermen."

Als het aan Paul ligt, zit hij vaker bij wedstrijden van zijn vriendin. "Ik ben bij zoveel mogelijk wedstrijden van Jutta, dat is het plan. Ook de grote kampioenschappen", aldus Paul, die in Heerenveen een clubje security bij heeft. "Ik heb natuurlijk mijn eigen gevechten, die ik moet doen, maar ik ga enorm m’n best doen om geen race van haar te missen."