Joy Beune en Irene Schouten grapten na goud op ploegenachtervolging: 'Irene wilde mijn oppas zijn'
i

ANP

Joy Beune en Irene Schouten grapten na goud op ploegenachtervolging: 'Irene wilde mijn oppas zijn'

Yvo van Dorst • 09:42, 08-01-2024 / Laatste Update: 13:04, 15-01-2024

Joy Beune, Irene Schouten en Marijke Groenewoud sloten een roerige periode voor de estafetteploeg van de dames af met een gouden plak op het EK. Vorige maand tijdens de wereldbeker in Polen zorgde de ploeg voor een flinke deceptie, omdat Beune haar transponder was vergeten, waardoor de tijd niet meetelde. Met een gouden EK-medaille om de nek konden de vrouwen er nu om lachen, citeert De Telegraaf.

"Irene grapte dat ze vandaag wel mijn oppas wilde zijn", lacht Beune na afloop van de gouden race in Thialf. Vorige keer vergat ze dus haar transponder en dat verzweeg ze voor haar ploeggenoten. "We hebben alles drie keer gecheckt met elkaar. Ook mijn fysio was extra scherp en vlak voor de start zeiden de scheidsrechters: ’Ga maar, je bent er klaar voor.’ Dat gaf rust."

Trainingen

Volgens Beune is de winst op het EK mooi, maar moet de focus gelijk weer op de training. Het echte doel ligt namelijk verder weg in het seizoen. "Wij willen gewoon met elkaar trainen. Anderen zien het misschien als het sterker maken van je concurrenten, maar zo kijken wij er echt niet naar. Wij willen een wereldrecord rijden, dus dan zal er getraind moeten worden. We hebben juist veel aan elkaar."

Doelstellingen

Beune geeft nog meer tekst en uitleg over de doelstellingen van de vrouwen. "Natuurlijk zijn we blij met deze Europese titel, maar in Salt Lake City (World Cup) en Calgary (WK Afstanden) moet het gaan gebeuren. Daar gaan we voor een wereldrecord én de wereldtitel."