Kjeld Nuis boos op KNSB: 'Dat vind ik jammer, dat zit mij zeer hoog'
i

PRO SHOTS / Erik Pasman

Kjeld Nuis boos op KNSB: 'Dat vind ik jammer, dat zit mij zeer hoog'

Bart van der Wijst • 22:09, 29-12-2023 / Laatste Update: 02:44, 07-01-2024

Kjeld Nuis heeft na afloop van zijn gewonnen race op de 1500 meter uitgehaald naar de KNSB. De winnaar was niet te spreken over het feit dat hij mee moest doen aan de NK afstanden voor deelname aan de EK en WK. In plaats daarvan had hij liever gezien dat de toppers de startbewijzen toebedeeld kregen.

"Ontzettend opgelucht. Het is altijd spannend", sprak Nuis bij de NOS. "Ze maken het gewoon moeilijk om op dit moment in topvorm te moeten zijn. Dat is helemaal niet fijn", benadrukte Nuis.

Hele jaar top zijn

De specialist op de 1500 meter vind dat schaatsers als hij, Patrick Roest en Jutta Leerdam beter hun energie kunnen stoppen in trainingen, om nóg beter te worden. "Dat vind ik jammer, dat zit mij zeer hoog", erkende Nuis. "Het liefste was ik nu aan het trainen om over een maand goed te zijn. Wij moeten het hele jaar goed zijn, vanaf de eerste World Cups. Anders hebben wij helemaal geen startplekken", ging hij verder.

Lees ook: NK afstanden: zo worden de tickets voor de EK afstanden verdeeld

"Wij rijden alles om voor Nederland maar zo veel mogelijk startplekken binnen te halen. Maar goed, daar heb ik niet aan proberen te denken vandaag. Ik heb heerlijk gereden, dus haal dit er allemaal maar uit", zei Nuis met een knipoog richting zijn eerdere uitspraken. "Ik had vleugels vandaag", legde Nuis zijn celebration uit na de race.