Kjeld Nuis heeft advies voor oververmoeide Schouten: 'Laat het een wijze les zijn'
i

Getty Images

Kjeld Nuis heeft advies voor oververmoeide Schouten: 'Laat het een wijze les zijn'

Bart van der Wijst • 21:36, 05-02-2023 / Laatste Update: 09:34, 12-12-2023

Irene Schouten pakte zondag de nationale titel op de 5.000 meter. En dat in een weekend waarin ze onthulde niet zo lekker in haar vel te zitten. Op zaterdag voor de camera van de NOS brak ze. Een dag later kreeg de oververmoeide Schouten steun van een andere olympisch kampioen, Kjeld Nuis.

Op zaterdag riep hij dat Schouten ‘dan maar lekker tulpen moet gaan uitdelen op het Museumplein’. Pas thuis kreeg hij in de gaten hoe diep het zat bij Schouten. Hij belt met een schuldgevoel op, schrijft het AD.

Nee zeggen

"We hoeven olympisch kampioenen niet zielig te vinden, want het is hartstikke mooi. Maar iedereen denkt je vriend te zijn. Elk uitje naar de supermarkt begint iedereen tegen je te lullen en jij moet leuk doen", aldus Nuis, die sinds zijn olympische titels ook steeds vaker in de spotlights stond.

"Overal komen aanvragen, van de club waar je bent opgegroeid tot de basisschool, en jij voelt je bezwaard om nee te zeggen. Laat het een wijze les zijn voor kampioenen die nog gaan komen. Iedereen wil een stukje van je en je kunt je erin verliezen. Je moet echt nee durven zeggen, anders blijf je bezig."

Ook Schouten erkent dat. "Het moet wel, voor mijn eigen gezondheid. Ik heb twee jaar aan gestaan en dat kan gewoon niet."