Kjeld Nuis meldt zich af voor wereldbeker in Polen vanwege ziekte
i

Pro Shots

Kjeld Nuis meldt zich af voor wereldbeker in Polen vanwege ziekte

Noah Hoogenboezem • 23:16, 07-12-2023 / Laatste Update: 17:37, 07-01-2024

Kjeld Nuis ontbreekt vanaf vrijdag bij de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Tomaszów Mazowiecki. De 34-jarige schaatser is wegens ziekte niet afgereisd naar Polen, bevestigt zijn team Reggeborgh. Door de afmelding van Nuis rijdt Wesly Dijs vrijdag de 1000 meter in de B-groep.

Nuis won vorig weekend in Stavanger nog de 1000 meter in de A-groep. Hij had eerder ook de tweede wereldbekerwedstrijd in Beijing gewonnen en gaat met 163 punten aan de leiding in het wereldbekerklassement op de 1000 meter. Hij is ook de leider in het wereldbekerklassement op de 1500 meter.

Kjeld Nuis doet dit weekend niet mee bij de wereldbekerwedstrijden in Tomaszów. De schaatser is ziek en is daardoor niet naar Polen afgereisd. Nuis is de leider in het klassement op de 1000 meter en de 1500 meter.

Nuis won vorige week in Stavanger de 1000 meter en eindigde op de tweede plaats op de 1500 meter. De 34-jarige schaatser had eerder in Peking zelfs beide afstanden gewonnen en staat daardoor dus ook bovenaan in het klassement op de beide afstanden.

Veel afzeggingen

De afmelding van Nuis is slecht nieuws voor de Nederlandse ploeg, want er ontbreken al heel veel namen. Jumbo-Visma heeft er namelijk voor besloten om helemaal niet mee te doen en daarom zullen we Jutta Leerdam, Antonette Rijpma-de Jong en Thomas Krol dit weekend niet op het ijs zien. Wil je weten wie er wél meedoen in Polen? Check dan dit artikel.