NK afstanden schaatsen | Jutta Leerdam ging niet lekker naar 500 meter: 'Had geen supergoede dag'
i

ANP

NK afstanden schaatsen | Jutta Leerdam ging niet lekker naar 500 meter: 'Had geen supergoede dag'

Matthijs Nijhuis • 11:11, 30-12-2023 / Laatste Update: 08:19, 08-01-2024

Jutta Leerdam moest het afgelopen vrijdag doen met een zilveren medaille op de 500 meter. De Nederlandse schaatser/influencer kwam tekort tegen Femke Kok, die er met een gouden plak vandoor ging. Dat zit Leerdam niet lekker, die normaliter beter presteert op deze afstand: "Ik had niet helemaal mijn dag", verklaart ze.

Lees ook: Rittenschema: check hier de startlijst voor zaterdag 30 december op de NK afstanden

"Ik had moeite met de coördinatie en voelde niet zo goed wat ik deed", aldus Leerdam. Ze is in het verleden 2 keer de beste Nederlandse schaatsster geweest op deze afstand, maar in Thialf ging het toch minder lekker. "Ik weet niet of dat te maken had met het doodgaan van gister, maar het zal ongetwijfeld een van de factoren zijn". Leerdam reed op donderdag haar 1e 1500 meter van het seizoen.

1000 meter

Gelukkig valt er voor de vriendin van Jake Paul nog genoeg winst te behalen. Ze staat zaterdag aan de start van de 1000 meter. De Europees sprintkampioene hoopt in ieder geval op een betere start. "Tijdens de trainingen ging het supergoed en nu was het 2 keer net niet. Bij de 1500 meter ging de start daarentegen wel weer goed. Deze moet ik gewoon snel vergeten."