Onverzadigbaar: Irene Schouten wint NK marathonschaatsen voor 8e keer op rij

Marcel Roes • 17:50, 01-01-2024 / Laatste Update: 08:07, 08-01-2024

Irene Schouten is de Nederlands kampioen marathonschaatsen. In Leeuwarden kwam ze na 100 rondjes solo over de eindstreep. De rijdster van Team Albert Heijn Zaanlander greep de titel voor de 8e keer. En ook voor de 8e keer na elkaar! Maaike Verweij pakte zilver en Femke Mossinkhoff werd 3e.

Schouten ontbrak aanvankelijk in de kopgroep. Met nog 20 rondes te gaan sloot ze zich toch aan bij onder meer teamgenotes Maaike Verweij en Arianna Pruisscher. Marijke Groenewoud, ook van Zaanlander, liet zich terugzakken. De kopgroep nam 1 ronde voorsprong op het peloton.

Zo zette Schouten de marathon naar haar hand: ze zat precies in de positie die ze wilde hebben. Met nog 3 ronden te gaan glipte Schouten weg uit de kopgroep. Onbedreigd, en in een geleend pak, reed ze naar alweer een titel.

NK afstanden

Schouten is niet alleen onverslaanbaar, maar ook onverzadigbaar. Een paar dagen terug deed ze nog mee bij de NK afstanden. Op dat toernooi won ze 3 gouden plakken.

"En dan ook nog met ploeggenoten op het podium. En solo... Het is heel mooi!", glunderde Schouten na afloop tegenover de NOS.