Persmevrouw grijpt in bij interview Jutta Leerdam: 'Gaat wel erg veel over Jake Paul'
i

Getty Images

Persmevrouw grijpt in bij interview Jutta Leerdam: 'Gaat wel erg veel over Jake Paul'

Marcel Roes • 22:45, 15-09-2023 / Laatste Update: 05:35, 12-12-2023

Jutta Leerdam heeft maandenlang het sportnieuws in haar ban gehouden − en dat terwijl het schaatsseizoen over was. Dat kwam vooral door haar relatie met influencer en bokser Jake Paul. Dus stel je voor hoeveel Jutta je voor je kiezen gaat krijgen, nu het nieuwe schaatsseizoen bijna begint!

Vrijdag gaf haar ploeg Jumbo-Visma een presentatie in Rotterdam. Uiteraard wilde de pers vooral babbelen met Jutta. En dan niet zozeer over de 1.000 meter en of ze lekker in haar kniehoeken zit op de training. Nee: over Jutta en Jake uiteraard.

Jutta en Jake

Het blijkt dat de aanwezige journalisten door een "eigen persmevrouw" strak werden aangelijnd. Niet te veel over Jake praten aub! De interviewer van het AD zegt bijvoorbeeld in de video hieronder, dat hij aan Jutta 1 vraag over Jake mag stellen.

Het gaat erg veel over Jake

En volgens Schaatsen.nl greep de persmevrouw ook tijdens de gesprekken in.

"Ik wil hier ook wat te zeggen hebben", aldus Jutta's pershulpje. "Het gaat wel erg veel over Jake. Kan het ook over de sport gaan?"

Maar Jutta is Jutta en die wil best haar liefde voor Jake van de daken schreeuwen. "Die ene vraag kan ook nog wel, daarna kunnen we het over andere dingen hebben", zo overrulet ze haar muilkorver.

Schaatsen op 1

En ja, Jutta maakt een merk van zichzelf. Jutta houdt van social media en aandacht. Maar vergis je niet: ook dit seizoen wil ze de gouden plakken opstapelen, records verbreken, de concurrentie pijn doen.

"Ik ben absoluut een sporter, schaatsen staat voorop, bij álles", zegt ze. "Ik laat zoveel voor mijn sport."

3 weken

Ze was al met al de afgelopen maanden 12 dagen in de VS, voor Jake.

"Pas na het seizoen kan ik weer 3 weken weg. Max 3 weken. Dat is zó weinig. Plus: als ik bij Jake ben, train ik ook 2 keer per dag. Net als hij doet."