Deze dochter van NOS-commentator is nu echt een schaatsprof (én influencer)
i

ANP

Deze dochter van NOS-commentator is nu echt een schaatsprof (én influencer)

Marcel Roes • 18:42, 28-03-2023 / Laatste Update: 03:52, 12-12-2023

Pien Hersman mag zich vanaf nu een echte profschaatsster noemen! De dochter van oud-schaatser Martin Hersman (tegenwoordig commentator bij de NOS) heeft haar 1e profcontract getekend, bij Team IKO.

Dat team legt de 19-jarige Hersman uit Lisse voor 3 jaar vast. Inderdaad, tot na de Olympische Winterspelen van 2026. Die zijn in Italië, al is nog niet helder waar ze precies gaan schaatsen.

Winterspelen

Zal sprintster Pien al daar, in Italië, kunnen oogsten? Waarom ook niet: ze heeft aardig wat succes bij de junioren gehad. Afgelopen seizoen werd ze bij de WK junioren 4e op de 500 meter, en wereldkampioen op de teamsprint, met Angel Daleman en Pien Smit.

Instagram

Ook op Instagram timmert ze lekker aan de weg. Ondanks dat ze dus nog echt moet doorbreken, heeft ze al bijna 800.000 volgers! Over een vliegende start gesproken − wat bij sprinters hoort.

Moeder

Laten we trouwens niet doen alsof ze de schaatsgenen alleen via papa Martin door heeft gekregen. Moeder Colette Zee nam deel aan meerdere Nederlansde kampioenschappen schaatsen.