Ratelende Jutta Leerdam na 1.000 m-zege: 'Er stond zo fucking... eh sorry'
i

ANP

Ratelende Jutta Leerdam na 1.000 m-zege: 'Er stond zo fucking... eh sorry'

Marcel Roes • 17:52, 04-03-2023 / Laatste Update: 06:13, 08-01-2024

Nadat Jutta Leerdam bij de WK de afstanden de 1.000 meter won had ze nog een hoop energie. Tegenover de NOS legde ze haar hele ziel en zaligheid bloot.

Eerst bleek dat ze niet eens wist welke tijd ze had gereden. "Oh 1.13,03? Dat is niet normaal in deze omstandigheden! Er stond zo fucking.. ehh sorry, zo veel druk op! Iedereen zei: 'Je moet wel winnen vandaag'. Maar ik kan mezelf telkens opnieuw opladen."

Daarna bedankte ze het publiek. "Ik kan niet blijer zijn. Dit seizoen is 100 procent geslaagd. Vanaf de 1e wedstrijd stond ik er." Klopt: ze won alle 1.000 meters waaraan ze deelnam, inclusief alle worldcupwedstrijden.

Nachtmerries

"Ik denk dat het gat met de nummer 2 nog nooit zo groot is geweest. Maar dat houdt me niet tegen om het nog groter te maken. Ik ben bezig met het gat te verkleinen tussen de beste vrouwentijden en die van de mannen. Ik ben trots op mezelf."

"Gisternacht heb ik me zorgen gemaakt over de laatste wissel. Ik moest bij de Winterspelen tegen Kimi Goetz en bij die wissel gooide ze zich ervoor. Nu lootte ik weer tegen haar. Ik dacht: ze gaat hetzelfde doen. Ik zal voor me dat ik niet ging winnen."

Chaos

Bert Maalderink zei: "Het lijkt wel een spreekbeurt".

Leerdam: "Ik weet ook niet wat ik heb. Ik heb nog te veel energie. Ik weet niet of dat goed is of slecht. Ik vergeet bijna dat ik morgen nog de 1.500 meter moet doen!"

"Ik ga er hard in en zie het wel. Sorry voor dit chaos interview!"