Sanne in 't Hof loopt al maanden rond met scheenbeenbreuk: 'Hoe in godsnaam?'
i

ProShots

Sanne in 't Hof loopt al maanden rond met scheenbeenbreuk: 'Hoe in godsnaam?'

Pim Huberts • 19:31, 23-12-2023 / Laatste Update: 18:39, 04-01-2024

Schaatsster Sanne in 't Hof keek met verbazing naar een röntgenfoto. Daaruit bleek dat de 25-jarige specialist op de langeafstand al maanden rondloopt met een breuk in haar scheenbeen. Tegelijkertijd snelde ze op het WCKT naar goede tijden. "Nu ik het weet, vraag ik me af hoe ik godsnaam alles heb kunnen doen afgelopen tijd", vertelde ze aan schaatsen.nl.

Lees ook: Jutta Leerdam wil heel graag kerst vieren met zieke moeder: ‘Waardeer elk moment dat ik heb’

In 't Hof reed de afgelopen weken 'gewoon' mee in het wereldbekercircuit. Sterker nog, na 4 wereldbekers staat ze 6e van de wereld op de langeafstand (3000 meter en 5000 meter). Toch liet ze voor de zekerheid een echo maken van haar opgezwollen knie.

Breuk

"Toen zag de arts ineens wat onregelmatigs bij het bot en kon ik meteen doorlopen naar de röntgenafdeling voor een foto. Bleek er een breuk te zitten…", aldus Van 't Hof. Wat de oorzaak van de breuk is, is niet bekend. Wel is ze blij dat haar pijntjes eindelijk een verklaring hebben. "Dat geeft mij zoveel rust, want nu weet ik waarom ik de hele tijd moe was".

'Het schoot niet op'

Van 't Hof had door dat er iets mis was, maar vocht verder. "Ik dacht die blessure duurt al drie weken, dan wordt het elke keer wat beter. Niet dus. Het schoot niet op en duurde zo lang. Steeds weer aanpassen in de training", vertelt ze verder. In China werd ze ziek, waarna ze op de terugweg naar Nederland ook nog haar stem kwijtraakt. Het bleek een longontsteking te zijn.

Wereldwonder

Ondanks de blessure verwacht ze wel mee te doen aan de NK afstanden, gehouden van 28 tot 30 december. "Als ik me plaats op het NK afstanden (voor het WK) is dat bijna een klein wereldwonder", sluit ze af.