Schaatsbondscoach Rintje Ritsma toch niet zo streng: trainingen zijn niet meer verplicht
i

ProShots

Schaatsbondscoach Rintje Ritsma toch niet zo streng: trainingen zijn niet meer verplicht

Marcel Roes • 23:38, 05-11-2022 / Laatste Update: 04:49, 12-12-2023

Rintje Ritsma vertelde na zijn aanstelling als bondscoach van de schaatsers dat het vrijblijvende moest verdwijnen bij de teamonderdelen. Mis je een training of toon je weinig enthousiasme, dan val je buiten de boot, waarschuwde Rint.

Nu blijkt dat de oud-wereldkampioen allround toch niet zo streng is. Het verplichte karakter van de trainingen voor de massastart wordt namelijk ingetrokken. Vrijdag kwamen er slechts 4 mannen en 2 vrouwen af op de oproep van de bondscoach.

Dat is pijnlijk weinig, want Ritsma had 11 vrouwen en 20 mannen uitgenodigd. In een mail aan die schaatsers heeft Ritsma volgens Schaatsen.nl gezegd dat die oproepjes van hem niet meer verplicht opgevolgd moeten worden.

Worldcups

Een van de reacties die Ritsma opving, is dat de schaatsers er niet zoveel vertrouwen in hebben dat ze later dit seizoen ook echt kans maken om mee te mogen doen aan een internationale wedstrijd.

Ze hebben een punt. Ritsma heeft al een paar kleppers aangewezen voor de 1e worldcup: bij de vrouwen Irene Schouten en Marijke Groenewoud, en bij de mannen Jorrit Bergsma en Bart Hoolwerf.