Schaatser Tjerk de Boer zit ook in een band: 'Gitaarspelen is leukste wat er is'
i

Getty Images

Schaatser Tjerk de Boer zit ook in een band: 'Gitaarspelen is leukste wat er is'

Marcel Roes • 20:37, 26-12-2023 / Laatste Update: 01:17, 05-01-2024

Schaatser Tjerk de Boer (24) gaat bij de NK afstanden op jacht naar eremetaal. En in het verlengde daarvan ook naar startbewijzen voor de EK afstanden en een nieuw blok wereldbekers.

- Lees ook: NK afstanden: zo worden de tickets voor de EK afstanden verdeeld

In een video van Team Albert Heijn Zaanlander stelt De Boer zichzelf voor. Al in het begin komt hij in beeld met iets anders dan een paar schaatsen. Hij wil namelijk iets vertellen over een andere liefhebberij: "Voor mij is gitaarspelen het leukste wat er is", legt hij uit. "Misschien nog wel leuker dan schaatsen. Ik speel in een band, Yme & The Farmbreakers. Voor de zomer hebben we best vaak opgetreden."

Het mooie aan muziek is voor De Boer dat hij er helemaal in op kan gaan. "Bij optredens zit je in de zone", legt hij uit. "Dan hoef je nergens over na te denken." Daarin schuilt een gelijkenis met schaatsen: "Als je goed schaatst, dan denk je ook niet na. Dan gebeurt alles vanzelf."

Jillert Anema

De band is op dit moment vooral bekend in Wiedum (Friesland) en omstreken. Toch hebben De Boer en zijn bondgenoten al 1 diehard fan: Jillert Anema. De trainer van Team Albert Heijn Zaanlander heeft volgens De Boer nog geen een optreden gemist.

Wie is Tjerk de Boer

Tjerk de Boer is een schaatser uit Friesland die zich vooral toelegt op de 1.000 en 1.500 meter. Maar hij beperkt zich niet tot die middellange afstanden en heeft ook ambities als allrounder. In 2022 werd hij 5e bij het NK allround. Tot en met 2018 ging hij ook van start bij shorttrackwedstrijden.