Schaatsster Joy Beune: 'Dat janken op tv is de mensen bijgebleven'
i

ANP

Schaatsster Joy Beune: 'Dat janken op tv is de mensen bijgebleven'

Marcel Roes • 22:30, 05-10-2023 / Laatste Update: 19:39, 04-01-2024

Geen goud bij de WK afstanden op de team pursuit. Geen nationaal record in Thialf. En dat allemaal doordat Joy Beune in maart 2023 haar enkel niet helemaal had bedekt door haar schaatspak. Nederland werd gediskwalificeerd.

Het nieuwe schaatsseizoen staat voor de deur, maar Beune wordt nog regelmatig herinnerd aan dat moment. En aan haar tranen op tv. "Dat is kennelijk hetgeen men onthoudt", zegt de 24-jarige Beune tegen Schaatsen.nl.

Janken op tv

"Dat janken op tv is de mensen bijgebleven", zeg de partner van schaatser Kjeld Nuis. "Moet maar niet meer gebeuren, hè. Ik moet goede sokken hebben, daar ben ik mee bezig. Misschien wat op maat laten maken."

Techniek

Toch kan ze ook moed putten uit die race. "De techniek die ik toen had, die wil ik altijd hebben. Het is moeilijk in een race voortdurend technisch goed te blijven schaatsen."

Team IKO

Ze staat er goed voor: "Ik ben fysiek beter, mentaal sterker, het maatwerk dat Team IKO kenmerkt, heeft me erg geholpen. Ja, we zullen wat minder budget hebben dan de grootste ploegen om steeds op trainingskamp te gaan. Dat is echter niet wat ik mis."