Sjinkie Knegt en shorttrackbondscoach kunnen weer door 1 deur: 'Genoeg gepraat'
i

Getty Images

Sjinkie Knegt en shorttrackbondscoach kunnen weer door 1 deur: 'Genoeg gepraat'

Sjors Tanis • 20:21, 16-02-2023 / Laatste Update: 23:53, 11-12-2023

Sjinkie Knegt blijft deel uitmaken van de Nederlandse shorttrackselectie, die in voorbereiding is op de wereldkampioenschappen in Seoul. De 33-jarige Fries kreeg eerder een officiële waarschuwing van schaatsbond KNSB naar aanleiding van uitspraken die hij deed over bondscoach Niels Kerstholt.

Knegt sprak onder meer over een 'zooitje ongeregeld'. Hij heeft in Thialf een gesprek gehad met technisch directeur Remy de Wit en disciplinemanager Wilf O'Reilly. Daarna ging hij ook in gesprek met Kerstholt.

'Genoeg gepraat' en 'zand erover'

In een persbericht van de KNSB stellen de betrokkenen dat het conflict is opgelost. "Genoeg gepraat. Het wordt nu weer tijd om de benen te laten spreken. Op naar Seoul, zou ik zeggen", aldus Knegt. En bondscoach Kerstholt zegt: "Zand erover. We willen met zijn allen dit seizoen succesvol afsluiten in Seoul. Daar zetten we nu samen de schouders onder."

Knegt is onder meer ontevreden over de trainingsprogramma's van Kerstholt, die na vorig seizoen Jeroen Otter opvolgde. Suzanne Schulting, de beste Nederlandse shorttrackster, is ook ontevreden. Zij liet zich vorige week, in aanloop naar de wereldbekerfinale in Dordrecht, echter in andere bewoordingen uit dan Knegt.