Nieuwe geldzorgen voor Thialf na stijging energiekosten: kabinet om hulp gevraagd
i

Pro Shots

Nieuwe geldzorgen voor Thialf na stijging energiekosten: kabinet om hulp gevraagd

Trevor Wagener • 21:16, 25-11-2022

Thialf is bang voor het voortbestaan. Het IJsstadion uitte vrijdag de grote zorgen vanwege de stijgende energiekosten. Thialf heeft in een brief aan de Tweede Kamer om financiële steun gevraagd.

Dat is niet voor het eerst: Thialf vroeg het kabinet de voorbije jaren al vaker om hulp. Door de stijgende kosten zal de rekening vanaf januari verdubbelen. Hierdoor stevent het stadion af op een begrotingstekort van 1 miljoen euro.

Geldproblemen Thialf

Volgens onder meer NU.nl kunnen de provincie Friesland en gemeente Heerenveen - die eerder dit jaar nog 2 miljoen euro in het stadion staken - in 2023 geen extra centjes beloven. En dus wacht er een probleem voor Thialf.

"Bij het ontbreken van een vorm van compensatie kan Thialf op korte termijn niet meer aan haar financiële verplichtingen voldoen", stond geschreven in de verklaring. Thialf heeft het al jaren financieel lastig. Door het gedoe om de kosten is nog niet bekend of het huidige schaatsseizoen - met onder meer nog de NK allround en sprint, de NK afstanden en de WK afstanden - kan worden afgemaakt.