Thialf krijgt slecht nieuws: schaatsbaan wordt toch niet gebruikt op Olympische Spelen van 2030
i

ANP

Thialf krijgt slecht nieuws: schaatsbaan wordt toch niet gebruikt op Olympische Spelen van 2030

Yvo van Dorst • 23:08, 29-11-2023

Tijdens de Olympische Spelen van 2030 zal Thialf niet gebruikt worden als uitvalsbasis. De schaatstempel in Heerenveen zou misschien een gedeelte van de schaatsevenementen organiseren, als Zwitserland de Spelen toegewezen had gekregen. Woensdag maakte het IOC alleen bekend dat de Franse Alpen en het Amerikaanse Salt Lake City zijn overgebleven als enige kandidaten voor de Winterspelen van 2030 en 2034.

Karl Stoss, de man die gaat om de gastlanden van de winterspelen, verklaarde dat het IOC nu zal praten met de 2 overgebleven kandidaten. De keuze voor Frankrijk zorgde uiteindelijk voor het afvallen van Zweden en Zwitserland. Salt Lake City was het enige land dat meedeed voor de Olympische Spelen van 2034. Zwitserland heeft nu wel de voorkeur voor 2038, zo vertelde het uitvoerend comité van het IOC.

Erg jammer

Thialf is wel teleurgesteld dat ze niet mee de Spelen van 2030 kunnen organiseren. Zwitserland heeft geen goede schaatsbaan en daarom hoopte Thialf als uitvalsbasis te kunnen dienen. "Het is jammer voor Zwitserland en in het verlengde voor ons. Felicitaties voor Frankrijk", reageerde directeur Minne Dolstra van Thialf tegenover het ANP.