Thijs Zonneveld: 'Hiervan wordt Joy Beune de komende 30 jaar schreeuwend wakker'
i

Getty Images

Thijs Zonneveld: 'Hiervan wordt Joy Beune de komende 30 jaar schreeuwend wakker'

Marcel Roes • 20:23, 15-12-2023 / Laatste Update: 13:03, 05-01-2024

Schaatster Joy Beune zal nog wel een tijdje in verband worden gebracht met transponders. Of vooral dan met een afwezige transponder: Beune vergat het ding bij de World Cup in Polen om haar enkel te doen. Bovendien jokte ze daarna erover dat ze er keihard naar gezocht had (want ze was het simpelweg straal vergeten).

Ex-wielrenner Thijs Zonneveld schrijft in zijn AD-column over deze zaak. Hij begint met een beschrijving van een terugkerende droom. Daarin blijkt hij bij de start van een koers een wiel te zijn vergeten. Soms het achterwiel, soms het voorwiel; soms beide!

Hij schrijft dat hij meevoelt met Beune. Ook begrijpt hij niet "dat er bij het Nederlandse team niemand rondloopt die de boel voor de start even checkt".

Knoop in de maag

En net als haar coach Erik Bouman heeft hij begrip voor haar reactie: "De paniek, de totale paniek. Tas ondersteboven, hartkloppingen, knoop in je maag, om je heen kijken als een konijn op de middelste strook van een negenbaanssnelweg."

Nachtmerries

Zal Beune dit ooit los kunnen laten? Zonneveld vreest van niet: "Ik weet al waarvan ze de komende dertig jaar midden in de nacht schreeuwend wakker wordt."

Lees ook: Dit is wat we tot nu toe weten van de schaatsrel rondom Joy Beune