TV-gids: check hier hoe laat en op welke zender je naar de eerste marathon op natuurijs kijkt
i

ANP

TV-gids: check hier hoe laat en op welke zender je naar de eerste marathon op natuurijs kijkt

Marcel Roes • 18:33, 09-01-2024 / Laatste Update: 11:10, 15-01-2024

Iedereen met ijs in het bloed voelt zijn gemoedstemperatuur stijgen als het aantal graden Celsius daalt. Op 1 januari begon weliswaar het nieuwe jaar, maar dinsdag 9 januari is voor schaatsfans pas echt de aftrap van 2024. Dan wordt de 1e marathon op natuurijs gereden, in Winterswijk!

Het vriest pas een paar nachtjes en veel sloten hebben hoogstens een dun, onbegaanbaar ijsvliesje op de oppervlakte. Maar in Winterswijk is de baan bewerkt met een sproeisysteem door de Winterswijkse IJsverenging. Daardoor is het zo snel gelukt om bij de ijsvloer de minimale dikte van 3 centimeter aan te kweken. Voor Winterswijk is het de 1e keer dat de gemeente de 1e natuurijsmarathon organiseert.

Hoe laat begint de marathon in Winterswijk?

De 1e marathon op natuurijs van 2024, in Winterswijk dus, begint bij de vrouwen om 19.00 uur en bij de mannen om 20.00 uur.

Waar op tv kan je kijken naar de marathon in Winterswijk?

De Winterwijkse marathon op natuurijs wordt niet op een reguliere tv-zender uitgezonden. Wel is er een livestream op NOS.nl en in de NOS-app. De vrouwen starten om 19.00 uur aan de marathon, een uur later is het de beurt aan de mannen. Ga naar de NOS-site en klik bovenin op Live.

De deelnemers

De beste marathonschaatsers van het land doen er alles aan om er dinsdagavond bij te zijn in Winterswijk. Elsemieke van Maaren, de leidster in de reguliere Daikin Marathon Cup, zegt tegen Schaatsen.nl dat ze eerder het kantoor heeft verlaten voor dit buitenkansje.

Team Albert Heijn Zaanlander is ook present, maar niet op volle sterkte. Marijke Groenewoud en Arianna Pruisscher staan aan de start in Gelderland. Team Jumbo-Visma komt wel in z'n geheel opdagen, dus met favoriet Harm Visser en ook Jorrit Bergsma.