Valse start: Suzanne Schulting mist WK-kwalificatiewedstrijden door bijholteontsteking
i

ANP

Valse start: Suzanne Schulting mist WK-kwalificatiewedstrijden door bijholteontsteking

Joris Kaper • 00:07, 08-10-2022 / Laatste Update: 02:47, 12-12-2023

Shorttrackster Suzanne Schulting ontbreekt bij de Dutch Open in Thialf, een toernooi waarin de kwalificatiewedstrijden voor de wereldbeker zijn. De 25-jarige Friezin ontbreekt vanwege een bijholteontsteking. Schulting pakte begin dit jaar op de Olympische Spelen van Beijing 2 gouden medailles. Ze kan ondanks haar afwezigheid vermoedelijk wel 'gewoon' meedoen aan de World Cup.

Schulting pakte vorige week tijdens de trials in Heerenveen al behoorlijk wat punten. De Dutch Open, waar ook shorttrackers uit andere landen aan meedoen, is het 2e kwalificatiemoment voor de shorttrackers.

Selecties op basis van punten

De selecties voor de eerste 2 wereldbekers, in Montreal (28 t/m 30 oktober) en Salt Lake City (4 t/m 6 november), worden gemaakt op basis van de prestaties in de trials en op de Dutch Open. De selectiecommissie van schaatsbond KNSB kan op iedere afstand ook gebruik maken van een zogeheten aanwijsplek. Als Schulting fit is, gaat ze normaal gesproken gewoon mee naar Noord-Amerika.

6 WB-wedstrijden

De wereldbeker bestaat uit 6 wedstrijden. In december komen de shorttrackers eerst 2 weekenden achter elkaar in actie in het Kazachstaanse Almaty. In februari staan de wereldbekers van Dresden en Dordrecht op het programma.