Waarom Suzanne Schulting niet meedoet aan EK: 'Broertje van Pfeiffer'
i

Getty Images

Waarom Suzanne Schulting niet meedoet aan EK: 'Broertje van Pfeiffer'

Brian Vesseur • 13:40, 29-12-2023 / Laatste Update: 18:04, 05-01-2024

Suzanne Schulting was vermoeid, oververmoeid. En dat kwam niet alleen door overtraining, maar ook door een besmetting van het cytomegalovirus (CMV). Dat is het broertje van Pfeiffer. Om die reden doet de shorttrackster nog niet mee aan de EK afstanden, waar ze eerst wél op mikte.

Na het vorige seizoen ging Schulting naar Brussel om een verklaring te vinden voor haar vermoeidheid. Aan de NOS legt ze uit: "Dat mijn lichaam eigenlijk gewoon echt op was. Het herstelde niet meer. Wat uit die testen kwam, is dat ik het CMV-virus in mijn lijf heb gehad. Dat is het broertje van Pfeiffer. Dat geeft behoorlijke vermoeidheidsklachten."

Op de goede weg

Schulting moest 3 tot 4 maanden complete rust nemen. Zij hoopte dus weer op tijd te schitteren op de EK afstanden, maar dat komt nog te vroeg. Toch is Schulting heel positief. Ze zit naar eigen zeggen weer op negentig procent. Ook de uitslag van een fietstest bracht goed nieuws: "Daar is uitgekomen dat ik heel erg goed op weg ben. Er zit echt een stijgende lijn in. Dat was heel fijn om te horen."

Geen EK, wel WK?

De EK afstanden zijn in januari. Zij kiest in die periode voor extra training. In februari zijn wereldbekerwedstrijden, waar Schulting wel weer aan mee wil doen. Vervolgens staat in maart de WK in Rotterdam op het programma. Schulting is voorzichtig: "Uiteindelijk is het allerbelangrijkste niet het WK, maar dat ik weer gezond word. En dat ik volgend jaar, in de zomer, weer volledig kan aansluiten. Dat er dan geen problemen zijn en ik me geen zorgen hoef te maken."