Winnaar massastart haalt uit naar KNSB: 'Dit is écht belachelijk geregeld'
i

ANP

Winnaar massastart haalt uit naar KNSB: 'Dit is écht belachelijk geregeld'

Bart van der Wijst • 20:13, 28-10-2023 / Laatste Update: 12:30, 05-01-2024

Harm Visser won zaterdag de massastart bij de kwalificatie voor de World Cups. Toch is Visser na zijn zege niet zeker van een plekje bij de WB-wedstrijden, aangezien de plekken voor de massastart worden aangewezen door de bondscoach. Visser was ook niet te spreken over de planning van de KNSB, aangezien hij later op zaterdag ook nog een marathon in Utrecht schaatst.

"Ik weet dat ik bij de betere sprinters hoorde. Dat ik het dan afmaak is hartstikke mooi. Dit betekent dat ik het WCKT heb gewonnen", zei de schaatser van Jumbo-Visma nuchter bij de NOS.

World Cups

Visser zou graag naar de World Cups gaan. "Absoluut. Ik denk dat je mensen moet sturen die zich inzetten voor de massastart. Ik zou er zeker voor openstaan", sprak hij. Visser had het ook al voorzichtig over een teamgenoot die hem moet vergezellen, namelijk Bart Hoolwerf, die achter Yves Vergeer 3e werd. "Hij is de beste sprinter, dat heeft hij vorig jaar en dit jaar bewezen. Maar het is aan de coach."

Marathon

Visser meldde zich na zijn overwinning snel bij de NOS. Zaterdagavond om 20.15 uur staat de Daikin Marathon Cup in Utrecht op het programma. "Ik moet opschieten, ja", aldus Visser. "Ik vind het écht belachelijk geregeld. De KNSB had het echt anders moeten aanpakken. Eigenlijk zijn wij (marathonschaatsers) gedupeerd. Er staan gewoon van de 15 man 10 tot 12 marathonschaatsers aan de start", zag hij. "Ik weet niet hoe ze het anders hadden kunnen aanpakken, dat is niet aan mij."