TV-gids: op deze zender kijk je naar de tweede marathon op natuurijs, in Noordlaren
i

ANP

TV-gids: op deze zender kijk je naar de tweede marathon op natuurijs, in Noordlaren

Brian Vesseur • 19:55, 10-01-2024 / Laatste Update: 11:46, 15-01-2024

De tweede marathon op natuurijs staat woensdag op het programma. Nadat het marathonpeloton dinsdag de eerste op natuurijs reed in Winterswijk, reizen de schaatsers nu af naar Noordlaren. Check hier op welke zender je de tweede marathon op natuurijs, in het Groningse Noordlaren, bekijkt.

Noordlaren hoopte ook de eerste marathon op natuurijs van 2023/2024 te organiseren, maar de vorst viel een beetje tegen in Groningen.

Zender marathon Noordlaren

De tweede marathon op natuurijs, in Noordlaren, begint woensdag om 19.00 uur voor de vrouwen. De mannen gaan om 20.15 uur van start in Groningen. De NOS is erbij en zendt de marathon uit via de NOS-app en NOS.nl. Op de website van de NOS moet je alleen even naar het kopje 'live' gaan.

Het is zeker niet de eerste keer dat er een marathon in Noordlaren wordt gereden. In 2021/2022 werd de eerste marathon van dat jaar daar nog verreden. Destijds won Bart Hoolwerf bij de mannen en Maaike Verweij bij de vrouwen. Zij zijn de laatste marathonwinnaars op het ijs van Noordlaren. De baan is 333,33 meter lang.

Winterswijk

Dinsdag bleek Marijke Groenewoud de snelste bij de vrouwen in Winterswijk. Afgelopen weekend pakte zij nog drie gouden én een zilveren medaille op de EK afstanden bij het langebaanschaatsen. Harm Visser won even later bij de mannen.