Suzanne Schulting wil rust en zet stap terug: ‘Iedereen weet dat dit moeilijk voor me is’

24 mei 2023

Getty Images

Olympisch shorttrackkampioene Suzanne Schulting doet het voorlopig even ietsje rustiger aan. De 25-jarige supervedette neemt rust en gaat individueel, buiten de nationale selectie om, toewerken naar het nieuwe seizoen. "Hierbij hoopt Schulting opnieuw de balans terug te vinden in wat zij fysiek en mentaal aankan", stelde de KNSB in een persbericht.


"Iedereen die mij kent weet dat dit heel moeilijk voor me is", liet Schulting weten. "De afgelopen 7 jaar ben ik bijna dagelijks tot het uiterste gegaan. Dat heeft me heel veel moois gebracht, maar het heeft ook heel veel van me gevergd. Het is nu echt tijd om de batterij helemaal op te laden voordat ik weer volle bak aan de slag ga zoals ik gewend was."

SuperSchulting
En die rust is nodig, ging Schulting verder. "Iedereen heeft bij dat WK kunnen zien wat met Suzanne gebeurde. Ze leverde daar prima prestaties, maar die moesten echt uit haar reserves komen", aldus Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB.

Medische onderzoeken
"Dat is reden voor ons geweest om heel goed te kijken hoe Suzanne er nu zowel fysiek als mentaal voor staat. Er zijn ook medische onderzoeken gedaan en de conclusie die we hier gezamenlijk uit trekken is dat Suzanne zich in eigen tempo, apart van het team gaat voorbereiden op het nieuwe seizoen."

World Cups
De KNSB meldde verder dat Schulting rust zal nemen en aangepast zal trainen, "in haar eigen omgeving en in het tempo dat ze aan kan". De kans is volgens de bond aanwezig dat Schulting hierdoor de 1e reeks World Cups komend najaar moet laten schieten.