🎥 | Suzanne Schulting staat in 500 meter-finale maar had het lastig in kwartfinale
i

ANP

🎥 | Suzanne Schulting staat in 500 meter-finale maar had het lastig in kwartfinale

Marcel Roes • 13:54, 07-02-2022 / Laatste Update: 03:26, 08-01-2024

Suzanne Schulting kwam direct na de start van haar heat in de kwartfinale van de olympische 500 meter in de problemen. Het haperde nogal bij de titelkandidaat. Ze kwam bijna ten val, maakte fysiek contact met de Chinese concurrente Qu en ging ook nog op de blokjes af.

Maar de jury oordeelde gelukkig dat het niet Schultings eigen schuld was. Ze maakte die tuimeling doordat haar schaats werd aangetikt. Een race-incident, oordeelt de jury: er volgde een herstart. Wel moest er even aan Schultings schaats worden geprutst.

Na de herstart ging het wel gesmeerd. Schulting greep de leiding, halverwege vielen Kikuchi en Santos, en bleven alleen Schulting en Qu over. Schulting won de rit.

Andere Nederlanders

Selma Poutsma en Xandra Velzeboer bleven in de kwartfinale steken. Stay tuned, want de halve finales zijn om 13.13 uur in Capital Indoor Stadium en de eindstrijd is om 13.46 uur.

Halve finale

In de halve finale liep het perfect. Weer schoot Schulting als een duveltje uit een doosje uit de startblokken. Meteen was er een geruststellend gat. Terwijl achter haar de vrouwen elkaar in de weg zaten (met natuurlijk een val), plaatste Schulting zich fluitend voor de finale.