Magische kinderschaats of 'onding'? Jens van 't Wout rijdt met twee verschillende schaatsen op EK
i

ANP

Magische kinderschaats of 'onding'? Jens van 't Wout rijdt met twee verschillende schaatsen op EK

Brian Vesseur • 09:29, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:47, 15-01-2024

Jens van 't Wout is een extra opvallende verschijning bij de EK shorttrack. In Polen rijdt hij namelijk met twee verschillende schaatsen rond. Meerdere coaches trokken hem de afgelopen dagen aan zijn jackie om te vragen waar dat precies voor dient. Van 't Wout houdt de kaken stijf op elkaar: "Ik heb wel wat opmerkingen gekregen van coaches, maar ik zeg er niet te veel over..."

Hoewel de buitenlandse coaches niks mogen weten, is de shorttracker niet te beroerd om De Telegraaf wel van wat extra informatie te voorzien. "Met mijn voet kom ik niet in mijn normale schoen, omdat die te strak om mijn enkel zit. Wat er mankeert? De enkel was een beetje gekneusd en een enkelband een beetje ingescheurd. Ik voel het nog wel en het is niet helemaal hersteld, maar goed genoeg om hier te starten."

Startersmodel

In de ogen van de tegenstanders heeft Van 't Wout een soort magische kinderschaats om zijn ene voet, maar zijn eigen teamgenoot spreekt van een 'onding'. Ploegmaat Friso Emons, zegt: "Ik vind het knap hoe hij dit allemaal weer voor elkaar krijgt." Steker nog, Van 't Wout geeft toe dat het eigenlijk gewoon een startersmodel is.

'Medailles halen'

Van 't Wout kon amper trainen en rijdt dus op anderhalve schaats, maar heeft tóch het idee dat hij medailles kan pakken op de EK in Polen. "Anders had ik mijn plekje wel aan iemand anders afgestaan. Ik ben niet naar Polen afgereisd om in de halve finale te worden uitgeschakeld. Medailles halen is mijn doel, want anders kan ik net zo goed niet meedoen. Het kan nog wel wat harder dan ik vrijdag heb laten zien."