Opnieuw bonje in shorttrackploeg: 'Dit hoort niet op dit niveau. Punt.'
i

Getty Images

Opnieuw bonje in shorttrackploeg: 'Dit hoort niet op dit niveau. Punt.'

Bart van der Wijst • 14:43, 11-03-2023 / Laatste Update: 02:24, 12-12-2023

Waar de Nederlandse shorttracksters de concurrentie kleurenblind schaatsen op de WK in het Zuid-Koreaanse Seoul verloopt het bij de mannen veel moeizamer. Zaterdag werd de relayfinale misgelopen vanwege een hoop gedoe. Na afloop was Sjinkie Knegt (opnieuw) kritisch op bondscoach Niels Kerstholt.

De ploeg met Knegt en verder Itzhak de Laat, Jens van ‘t Wout en Friso Emons werd 3e achter Canada en China. Het ging mis bij Nederland door een valpartij van Emons en de daaropvolgende communicatiefout.

Plan

"Ik denk dat het veel beter kan, maar er is geen plan en als er geen plan is, kan je ook niks uitvoeren. Ja, er is wel een plan, maar geen duidelijk plan. Als de bondscoach met een sterk plan komt, dan komt dat ook sterk over op de atleten", zei een kritische Knegt na afloop bij de NOS. Een maand geleden uitte Knegt zich ook al negatief over Kerstholt.

Lees ook: Oranje boven: volledig Nederlands podium op WK shorttrack

"Het moet een machine zijn en dat is het nu niet", benadrukte Knegt. "Het is nu weer een opstelling en ik kan niet heugen dat deze opstelling al eens eerder is gehanteerd. Dan krijg je dit soort dingen. Dat hoort op dit niveau niet. Punt."

Reactie Kerstholt

Bondscoach Kerstholt kon zich vinden in de kritiek van Knegt. "Er ging wel even wat mis. We moeten die video wel even samen terugkijken. Dat was klote", reageerde hij. Kerstholt geeft Knegt gelijk dat zulke fouten voorkomen kunnen worden als er met een vaste samenstelling wordt gereden. "Maar ik moet ook nieuwe dingen proberen en nieuwe jongens kansen geven."