🥇🥇 | Shorttracksters Selma Poutsma en Xandra Velzeboer pakken allebei goud na bizarre finish in Seoul
i

Getty Images

🥇🥇 | Shorttracksters Selma Poutsma en Xandra Velzeboer pakken allebei goud na bizarre finish in Seoul

Noah Hoogenboezem • 10:17, 17-12-2023 / Laatste Update: 17:16, 05-01-2024

Bij de wereldbekerwedstrijden in Seoul hebben shorttracksters Xandra Velzeboer en Selma Poutsma voor een ongekende finish gezorgd. Het was onduidelijk wie van de 2 als eerste over streep was gekomen op de 500 meter en dus moest er een fotofinish aan te pas komen. Die was bizar: beide shottracksters kwamen namelijk écht tegelijk over de finish. 2 keer goud voor Nederland dus!

Poutsma startte als een raket, terwijl Velzeboer slecht begon aan de race. Poutsma stortte in de laatste 2 rondjes volledig ineen en het was bij de finish niet te zien wie er als eerste over de streep kwam. Toen de fotofinish in beeld kwam, wisten de mensen op de tribune niet wat ze zagen: Poutsma en Velzeboer kwamen precies op hetzelfde moment over de finish. Dubbel goud!

Bijzonder moment

Voor Poutsma was het extra speciaal, want het was haar eerste individuele gouden medaille in de wereldbeker. Velzeboer liet maar weer eens zien heel sterk te zijn op het ijs in Zuid-Korea: ze won eerder dit jaar 4 keer goud op het WK in Seoul.

Gouden dag

Beide vrouwen moesten even later samen met Yara van Kerkhof en Diede van Oorschot nog de relay rijden. Ook daarin was het feest voor Nederland. De vrouwen pakten 8 ronden voor het einde de leiding en Velzeboer maakte het daarna met een geweldige eindsprint af. Op 2 afstanden pakte Nederland dus 3 gouden medailles.