Freestyle-skiester Isabelle Hanssen verliest kort geding en gaat definitief niet naar Winterspelen
i

Getty Images

Freestyle-skiester Isabelle Hanssen verliest kort geding en gaat definitief niet naar Winterspelen

Eimert Pruis • 17:31, 21-01-2022

Freestyle-skiester Isabelle Hanssen doet volgende maand niet mee aan de Olympische Spelen. De 27-jarige Nijmeegse verloor vrijdag bij de rechtbank in Utrecht een kort geding dat ze had aangespannen om door de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) alsnog voorgedragen te worden bij sportkoepel NOC*NSF.

Hanssen, die actief is op de halfpipe, voldeed niet aan de eisen van de Nederlandse Ski Vereniging voor deelname aan de Spelen. Alpineskiër Maarten Meiners en snowboardster Michelle Dekker deden dat ook niet, maar voor hen werd een uitzondering gemaakt. Hanssen spande daarom een kort geding aan.

Hanssen voldoet aan de internationale eis

Hanssen eindigde dit seizoen bij wereldbekerwedstrijden op de halfpipe als 31e, 15e, 21e en 18e. Ze staat daarmee 22e in het klassement. Daarmee voldeed ze net aan de internationale eis, maar NOC*NSF vraagt vanwege haar klassering buiten de top 12 om extra resultaten: in dit geval een klassering in een wereldbekerwedstrijd bij de beste vier of twee keer bij de beste acht.

"Dit is balen", aldus Hanssen na de zaak, die bijna 3 uur in beslag nam. "De rechter vond het moeilijk hierover te beslissen. Helaas waren mijn prestaties niet voldoende. Of ik me nu op de komende Spelen ga richten? Poeh, dat weet ik nog niet. Ik ga de komende maanden eerst mijn seizoen afmaken."