😵🎥 | WK Super-G opgeschrikt door gele vlag en deze 2 KEIHARDE crashes

Trevor Wagener • 21:14, 28-02-2021

De WK-wedstrijd om de Super-G in het Italiaanse Val di Fassa werd opgeschrikt door 2 wel heel heftige incidenten. Zowel de Noorse Kajsa Vickhoff Lie en de Oostenrijkse Rosina Schneeberger werden na flinke klappers afgevoerd naar het ziekenhuis.

Lie, die als 13e van start ging, verloor haar evenwicht en spinde. Ze viel en gleed keihard in de veiligheidsnetten. Haar gegil van de pijn was luid en duidelijk te horen. Na break van 20 minuten werd de Noorse op een stretcher gehesen en per helicopter naar het hospitaal gevlogen.

Incidenten

Kort nadat de wedstrijd werd hervat, was Schneeberger de ongelukkige. Zij viel megahard in een poortje, nog redelijk bovenaan de piste. Ook zij kon logischerwijs de controle niet met haar benen corrigeren en viel eveneens, eerst op de piste én in de netten. Bij de arme Schneeberger volgde hetzelfde sneue stretcher en helicopter-riedeltje, waarna de wedstrijd werd hervat.

Was het daarmee dan klaar? Nee, zeker niet: Tijdens de run van de Zwitserse Jasmine Flury ging de gele vlag omhoog omdat een piste-medewerker een ongelukje kreeg. Wie won dan heel de Super-G?! Federica Brignone, Italiaanse en de allerbeste op deze discipline. Vorig jaar won ze de overall title, in Val di Fassa ging zij in 1.14.61 naar plek 1.