16 overwinningen op rij! Tallon Griekspoor wint wéér een challengertoernooi

EPA

Brian Vesseur • 20:52, 17-10-2021 / Laatste Update: 09:08, 05-01-2024

Wat is Tallon Griekspoor lekker bezig. In Napels pakte hij zondag zijn derde challengertoernooi op rij. De Nederlander heeft inmiddels al 16 wedstrijden op rij gewonnen. In de finale versloeg hij overigens Alexander Ritschard met 6-3, 6-2.

Novak Djokovic - de nummer 1 van de wereld - won van Griekspoor op de US Open. Sindsdien won er niemand meer van de Nederlandse tennisser. De indrukwekkende zegereeks van Griekspoor begon in september tijdens de Davis Cup tegen Uruguay. Daarna won Griekspoor een toernooi in Murcia en in Napels. Vandaag pakte hij opnieuw een toernooizege in Napels.

Al 6 toernooizeges

De overwinning in Napels betekent alweer de zesde toernooizege voor de Nederlander. Challengertoernooien zijn niet de meest prestigieuze tennisevenementen, maar voor Griekspoor vormen de toernooien een succesvolle route naar de top 100. Vanaf maandag maakt hij officieel zijn debuut als 1 van de 100 beste tennissers ter wereld. Botic van de Zandschulp is met zijn 66e plaats de enige Nederlander die hoger staat op de ranglijst.