Ai… Kiki Bertens begint met dikke nederlaag aan afscheidstournee

22 juni 2021

Getty Images

Kiki Bertens is niet fijn aan haar afscheidstournee in het tenniscircuit begonnen. De 29-jarige Nederlandse, die vorige week aankondigde na de Olympische Spelen te stoppen, verloor gelijk haar 1e duel. Bij het WTA-toernooi van Eastbourne ging Bertens dik onderuit tegen Shelby Rogers: 1-6 en 5-7.


Na iets meer zat het toernooi voor Bertens er alweer op. Het betekende de zoveelste dreun in de afgelopen maanden, wat ook de reden is dat ze ermee kapt.

Nog 2 toernooien over
In Eastbourne begon Bertens officieel aan haar afscheidstournee. Dit toernooi, Wimbledon en de Olympische Spelen had ze nog omcirkeld om te spelen, daarna is het klaar. "De tank is leeg. Ik schiet er vol van. Het is niet zomaar een keuze die je maakt. Ik moet eerlijk naar mezelf zijn. Ik ben meer dan klaar voor een nieuwe stap in mijn leven. Een leven zonder tennis", sprak ze vorige week over haar beslissing.

Snel klaar
Bertens bereikte in 2019 nog de halve finales in Eastbourne, alleen dat zat er dit jaar totaal niet in. Tegen Rogers (WTA-47) verloor ze de 1e set al binnen 27 minuten. Ook set 2 ging rap naar de Amerikaanse, al pakte Bertens toen wat meer games.