Alwéér een tennisser geschorst vanwege matchfixing: de 10e (!) in 2021

7 april 2021

Het is een bekend gegeven dat de tennissport, net als veel andere disciplines, zwaar lijdt onder matchfixing. Woensdag bande de International Tennis Integrity Agency (ITIA) de Slovaakse tennisster Barbora Palcatova voor 3 jaar uit de sport, waarvan 15 maanden als schorsing. Oorzaak? Schuldig aan matchfixing. Palcatova was alweer de 10e van het jaar, en het is pas begin april.


Ze stond niet superhoog op de ranglijst, 1685 welteverstaan, maar het bewijst eens te meer dat het fixen in allerlei rangen en standen gebeurt. Naast haar schorsing moet Palcatova 4200 euro boete betalen.

Telraam erbij
In januari werd er een trio spelers uit Egypte, ook Slowakije en Uzbekistan geschorst. Ondertussen waren er al 2 Russen geschorst. Een ander, Nikita Gudozhnikov, werd geschorst vanwege verdachte zaken en niet meewerken aan het onderzoek. Het lijstje gaat nog verder...

De Nigeriaanse spelers Abiodun Oyegoke en Bukola Popoola werden afgelopen maart voor het leven geschorst. Vorige week kreeg de Venezolaan Roberto Maytín nog een schorsing van maar liefst 14 jaar aan zijn broek. Allemaal uiteenlopende aanklachten, allemaal gelinkt aan matchfixing!