Van de Zandschulp naar 3e ronde in Washington na zware zege op Gojo

3 augustus 2022

Proshots
ATP Washington Citi Open Botic Zandschulp Borna Gojo

Botic van de Zandschulp staat in de 3e ronde in Washington! Op de Citi Open won de 26-jarige Nederlander in 3 sets van de 24-jarige Kroaat Borna Gojo: 7-6 (6), 6-7 (5) en 6-4.


De tennisser uit Veenendaal moest diep gaan om de laatste 16 te bereiken. De 3-setter duurde liefst 3 uur en 6 minuten! Van de Zandschulp is als 8ste geplaatst bij het toernooi in de Verenigde Staten en was vrijgeloot voor de 1e ronde.

Van de Zandschulp liet in de 2e set bij een 6-5-voorsprong een matchpoint onbenut. In de 3e set brak hij de nummer 198 van de wereld in game 9, waarmee hij het verschil maakte.

Winning ways
Zijn zege was voor Van de Zandschulp zijn 1e sinds hij een maand geleden op Wimbledon werd uitgeschakeld door Rafael Nadal. Zo'n 2,5 week geleden verloor hij op het graveltoernooi van Hamburg direct van Alejandro Davidovich Fokina.

In de 3e ronde in Washington treft de Nederlandse nummer 26 van de wereld een Amerikaan. Hij speelt dan tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Christopher Eubanks en Frances Tiafoe.