Bertens na twee rondes alweer klaar in Madrid

1 mei 2021

Getty Images

Het lek is nog altijd niet boven bij Kiki Bertens. De Nederlandse tennisster worstelt sinds de terugkeer van haar blessures met haar vorm en ook tijdens het WTA-toernooi in Madrid was het alweer vrij snel klaar voor Bertens. In de 2e ronde werd ze uitgeschakeld door de Russische Veronika Kudermetova: 6-4 en 6-3.


Titelprolongatie zit er dus niet in voor Bertens, die het toernooi in 2019 won. In de 1e ronde pakte de Nederlandse haar 1e zege in de WTA Tour van dit jaar, door de 15-jarige Victoria Jiménez Kasintseva uit Andorra te verslaan.

Van top naar flop
Bertens begon goed tegen de 24-jarige Kudermetova. De Nederlandse brak haar tegenstander vroeg in de partij en verzilverde die break met een lovegame op haar eigen service: 3-1. Bertens kwam ook nog op 4-2, maar daarna ging het mis. Ze pakte geen enkele game meer in de 1e set die met 4-6 werd gewonnen door Kudermetova.

Ook in de 2e set was Kudermetova Bertens de baas. Bij een 5-2 achterstand kwam Bertens met een lovegame op haar eigen service nog even terug, maar daarna kon de Russin de partij uit serveren.