Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus klaar in dubbelspel Wimbledon

1 juli 2022

Getty Images
botic-van-de-zandschul-en-arantxa-rus-klaar-in-dubbelspel-wimbledon-tennis

Botic van de Zandschulp heeft in de openingsronde van het dubbelspeltoernooi van Wimbledon verloren. Samen met zijn Amerikaanse partner Mackenzie McDonald verloor hij na een 2-0-voorsprong in sets in 5 sets van de Slowaak Filip Polasek en John Peers uit Australië.


Het werd 4-6 4-6 7-5 6-3 6-2.

Focus op enkelspel
Voor Van de Zandschulp, die zaterdag in de 3e ronde van het enkelspel aantreedt, was het voorlopig zijn laatste dubbelspelwedstrijd op een grandslamtoernooi. Hij gaf eerder deze week aan in de toekomst niet meer mee te doen aan het dubbelspel om zijn krachten te sparen voor het enkelspel.

Lees ook: Tallon Griekspoor ook uitgeschakeld in dubbelspel

Eerder op de dag bereikte Wesley Koolhof samen met zijn Britse partner Neal Skupski al de 3e ronde. Koolhof en Skupski waren de Spanjaard Pedo Martinez en John-Patrick Smith uit Australië in 3 sets de baas: 7-6 (6) 6-2 7-6 (4).

Rus onderuit
In het vrouwendubbelspel verloor Arantxa Rus in de 2e ronde. Samen met de Slowaakse Viktoria Kuzmova redde ze het niet tegen Magdalena Frech uit Polen en de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia. Het werd 6-4 5-7 6-3. Rus werd eerder al uitgeschakeld in het enkelspel (1e ronde).