๐ŸŽฅโ€‹ | Terugvechtende Novak Djokovic na comeback tegen Jannik Sinner in halve finales Wimbledon

5 juli 2022

Novak Djokovic heeft na een geweldige comeback de halve finales bereikt van Wimbledon. Hij moest daarvoor echter wel diep gaan tegen Jannik Sinner. De Italiaan won de 1e 2 sets tegen de 6-voudig winnaar van Wimbledon, maar Djokovic knokte zich terug en bereikte met veel moeite toch de halve finales: 5-7 2-6 6-3 6-2 6-2.


Djokovic begon de ontmoeting nog goed en kwam in de 1e set op een 4-1 voorsprong. Na 2 verloren servicebeurten moest de Serviรซr echter toch toezien hoe Sinner die set uiteindelijk naar zich toetrok: 7-5.
Sinner wint ook 2e set
Djokovic verloor ook in de 2e set tot 2 keer toe zijn servicebeurt en daardoor liep de 6-voudig winnaar van Wimbledon in deze set steeds achter de feiten aan. Sinner wist zijn service wel steeds te behouden en pakte daarmee ook de 3e set: 6-2. Daarmee leek Sinner op weg naar een stunt.
Djokovic pakt 3e set
Djokovic kwam in de 3e set een stuk beter in de wedstrijd, hoewel Sinner niet van opgeven wilde weten. De Italiaan maakte daarbij af en toe een paar mooie punten. Toch wist de Serviรซr uiteindelijk zijn 4e setpoint te benutten en daarmee de 3e set naar zich toe te trekken.
Djokovic weer op gelijke hoogte
In de 4e set leek Sinner het even helemaal kwijt te zijn, want mede door 2 verloren servicebeurten liep Djokovic uit naar een 4-0 voorsprong, voordat de Italiaan iets terug kon doen. In de voorlaatste game leek hij zich bovendien te blesseren aan zijn enkel, waarbij Djokovic het net overstak om zijn tegenstander overeind te helpen. Sinner kon gelukkig de wedstrijd hervatten. Djokovic pakte echter wel de set met 6-2 en kwam daarmee weer op gelijke hoogte.
Djokovic pakt beslissende 5e set
In de 5e en beslissende set liep Sinner na een vroege break opnieuw achter de feiten aan en speelde Djokovic de set vakkundig uit. De Serviรซr won met 6-2 en daarmee was zijn comeback compleet. Hij plaatst zich daarmee voor de halve finales van Wimbledon. Daarin staat hij tegenover de winnaar van de partij tussen David Goffin en Cameron Norrie.