๐ŸŽฅโ€‹ | Duitse clash op Wimbledon: Tatjana Maria (34) bereikt halve finales ten koste van Jule Niemeier (22)

5 juli 2022

Tatjana Maria (34) kwam in haar tennisloopbaan nooit tot de 4e ronde van een grand slam-toernooi, maar op Wimbledon staat ze plots in de halve finales. Maria, de nummer 103 van de wereld, won op het gras in Londen in een Duitse clash van de pas 22-jarige Jule Niemeier (97e op wereldranglijst): 4-6 6-2 7-5.


Niemeier, debutante in het hoofdtoernooi van een grand slam, wist nog wel de 1e set te pakken, onder meer doordat ze Maria direct in de 1e game wist te breaken. In de 2e set had ze echter een stuk minder in te brengen tegen Maria en verloor ze maar liefst 3 keer haar servicebeurt.

2e set: Maria komt langszij
Beslissende 3e set
Daardoor was er een 3e set nodig, die Maria niet goed begon. Niemeier kwam dankzij een break op een 4-2 voorsprong, maar moest toezien hoe ook zij een servicebeurt verloor. Datzelfde gebeurde in de laatste game bij een 6-5 voorsprong voor Maria, die in de 3e set haar 1e matchpoint direct wist te benutten en zo de beslissende set met 7-5 won.

Check hier hoe iemand in het publiek een tennisbal met 1 hand vangt:


Halve finales
In de halve finales, haar 1e ooit dus op een grand slam-toernooi, neemt Maria het op tegen de Tsjechische Marie Bouzkova of de Tunesische Ons Jabeur.