Einde van een tijdperk! Serena Williams stopt na US Open met tennis

9 augustus 2022

Toptennisster Serena Williams stopt na de US Open met tennis. Dat laat de tennisdiva weten in de september-editie van het magazine Vogue, waarvan ze een aantal foto's op haar Insta postte.


Op haar Insta laat ze weten: "Er komt een moment in je leven dat je beslist om een andere kant op te gaan. Dat is altijd moeilijk als je iets leuk vindt om te doen. Mijn god wat hou ik van tennis. Maar nu is het aftellen begonnen. Ik focus me op het moeder-zijn, spirituele doelen en het ontdekken van een andere, maar minstens even opwindende Serena. Ik ga genieten van de komende weken."

US Open is laatste kunstje
Serena Williams komt op de US Open nog in actie, maar daarna is het klaar voor de tennisster. De US Open vindt plaats van maandag 29 augustus tot en met zondag 11 september.

23 Grand Slam-titels
Serena Williams won in haar carrière maar liefst 23 Grand Slams, waarvan ze de laatste behaalde in 2017. De laatste jaren kampte ze met diverse blessures.

Familie
De tennisster gaat in het interview dieper in op haar toekomst: "Mensen realiseren zich niet dat ik 2 maanden zwanger was toen in in 2017 de Australian Open won. Ik wilde ook niet kiezen tussen het spelen van tennis en een familie. Ik genoot ook van het zwanger zijn, totdat er allerlei complicaties optraden."

Nieuwe uitdagingen
Williams vervolgt: "Ik hou niet van de uitdrukking 'met pensioen gaan'. Ik zie het meer als een overgang, als een soort evolutie. Ik evolueer weg van het tennis, maar richting andere dingen die belangrijk voor mij zijn. Ik ben bezig met mijn bedrijf Serena Ventures en ik wil me meer richten op mijn gezin. Mijn man en ik hebben nauwelijks gepraat over het stoppen met tennis, alsof het taboe is. Ook met mijn ouders kan ik er nauwelijks over praten."

'Het lijkt niet echt totdat ik het hardop zeg'
"Als het ter sprake komt, krijg ik een brok in mijn keel en begin ik te huilen", zegt de 40-jarige tennisster in Vogue. "Alleen met mijn therapeut heb ik het er echt over gehad. Ik wil deze beslissing ook niet mooier maken dan dat die is. Veel mensen kijken uit naar het einde van een carrière, maar voor mij voelt het niet zo. Ik word er namelijk niet vrolijk van. Het doet alleen maar pijn."

'Klaar voor alles wat er nu komt'
De tennislegende besluit: "Ik wil niet dat dit over is, maar tegelijkertijd ben ik klaar voor alles wat nu komt. De sport heeft me zoveel gegeven. Ik hield van het winnen, van het strijden, ik hield van het entertainen. De mooiste momenten van mijn leven heb ik in het tennis beleefd."